CO2 venlig ferie i Danmark

smukke hvalsø

Hvert år rejser mange hundrede tusinde danskere på ferie – skiferier, cruises, bilferier, campingferier og storbysferier. Mange danskere arbejder allerede på at formindske vores CO2-udslip hjemme, er det er derfor ærgerligt at sende så mange ekstra ton CO2 ud i atmosfæren, når vi skal ud at rejse. Dette er ikke noget alle tænker på, når de planlægger sommerferien. Dette vil vi rigtig gerne prøve at få dig til at overveje, når du skal planlægge din næste ferie, dette kunne være igennem en glamping oplevelse i Danmark. 

For at formindske vores CO2-udslip gælder det naturligvis om ikke at rejse for langt væk. En ferie i eget land er bedre end en tur til Italien, som omvendt er bedre end en tur øst på. Dette er ganske enkelt pga. den store mængde CO2, der udledes, når vi skal langt væk – især med fly.

Nedenfor er en lille udregning af den CO2 som vi udleder, når vi rejser.

Cykelferie i Danmark

CO2 aftryk: 0kg

Bilferie i Danmark – 100km

CO2 aftryk: 3,7kg x2 = 7,4kg

Bilferie til Rom – 2000km

CO2 aftryk: 660kg x2 = 1.320kg.

Flytur til Rom

CO2 aftryk: 3200kg x2 = 6.400

Som illustreret i ovenstående tabel, er lufttrafikken en af de værste syndere i relation til den globale opvarmning, vi lige nu udsætter kloden for.

Hvis du vælger at flyve på Business eller First Class, bidrager du endnu mere til CO2 i atmosfæren. Her bruger du mere plads, hvilket resulterer i færre personer til at dele CO2 aftrykket.  

Nedenstående har vi lavet kort liste, der måske kan inspirere dig til CO2-venlig ferie i Danmark.

  1. Campingferie i Danmark eller vores nabolande – hvorfor ikke tage på campingferie med familien eller vennerne. Camping er hyggeligt og samtidig godt for miljøet. Du kan finde den nærmeste campingplads her – https://www.danskecampingpladser.dk
  2. Glamping i Danmark. Du har måske ikke hørt om Glamping, men det er luksuriøst camping, hvor du får fornemmelsen af at campe, men under ordnede forhold. GoGlamping tilbyder denne form for oplevelse med glamping på sjælland. go-glamping.dk
  3. Sommerhusferie i Danmark. Dette er nok ikke den mest CO2 neutrale ferie, men det er bedre end at hoppe i flyveren sydpå.
  4. Cykelferie – Cykelferien er en fænomenal måde at opleve Danmarks smukke landskaber og spændende seværdigheder på. Det er bare at cykle afsted med din familie eller dine venner.

Glamping Danmark